Рибна кухня

Рибна кухня

Щорічно зростає попит на страви рибної кулінарії, а також рибні напівфабрикати, для приготування яких від господині не потрібні особливі навички і тимчасові витрати. До рибної кулінарії та напівфабрикатів відносяться різноманітні продукти рибного походження, основу яких становить риба різних видів, яку спеціально обробляють, а потім обробляють традиційними кулінарними шляхами (обсмажування, варіння, копчення, запікання і т.д.).
Кулінарні страви можна готувати з мороженої та охолодженої риби, а також зі слабосолених напівфабрикатів, які матимуть сорт, не нижчий за перший. Уся рибна кулінарія ділиться на такі основні групи: натуральні кулінарні продукти, кулінарні напівфабрикати, товари з фаршу, ікри, солоного оселедця, а також заморожені вироби і кулінарія рибо-борошняного виду. Чудовим смаком вирізняється печений аматорський сазан із часником. Цю страву, як і будь-яку запечену рибу, готують із дрібного сазана. Різниця полягає лише в тому, що в підсоленій рибі її черевце натирають попередньо сумішшю часнику і прянощів. Продукти кулінарії з рибного фаршу. Чудовою сировиною є рибний фарш. З нього можна створити будь-яку страву: котлети, фаршировану рибу, запіканки, фрикадельки, сосиски, ковбаси та начинки для пирогів і пиріжків. Рибний фарш виступає основою для приготування різноманітних кулінарних виробів. Таку страву, як фарширована риба, готують із використанням фаршу судака, щуки, тріски та інших м'ясистих риб, які мають вигляд батонів. Рибний фарш готують із використанням хліба, яєць, цибулі та прянощів, дотримуючись спеціальної рецептури, якими потім і наповнюють риб'ячу оболонку (шкіру, що зняли панчохою, або філе разом зі шкірою). Батони, які вийшли, проварюють, а після охолодження продають. Рибні котлети готують із фаршу абсолютно будь-якої риби. Згідно з рецептом, до фаршу додають яйця, цибулю, олію, прянощі тощо, які до однорідності потім змішують у мішалці. Потім із фаршу формують котлети. На продаж рибні котлети виступають як в обсмаженому, так і сирому вигляді. Рибні сосиски і ковбаси готують із фаршу різних риб, до якого додають прянощі та інші компоненти, згідно з рецептурою. Потім уже підготовлений фарш сильно подрібнюють, а потім ним щільно наповнюють кишку або оболонку. Ці ковбаси варять і трохи підкапчують, а потім охолоджують і відправляють на полиці для продажу. Після підбору фаршу риб різних порід і добавок, виходять смачні та поживні сосиски й ковбаси з риби.
Рибний холодець готується з рибних відходів, придатних до вживання після оброблення риби (голови, плавники, кістки), і філе. Після ретельного варіння кістки відокремлюють від м'яса риб, знову варять у бульйоні, додавши туди цибулю, прянощі та сіль. Потім у цю суміш додають желатин і розливають у форми, дека та охолоджують.
Рибне філе за допомогою спеціального обладнання добре розтирають до досягнення однорідності, а потім перемішують із цукром, вершковим маслом, прянощами та оцтом. Чудовою закускою, що хвилює апетит, є паста. Її відрізняє гострий і пікантний смак, аромат і смак. Зазвичай вона містить 7-10% солі. Пасту фасують по скляних баночках і тюбиках. Вони стійкі, бо містять у собі антисептики, завдяки яким тюбики, наповнені пастою, можна тримати в холодильнику 5-6 днів за температури 0°С.

Щорічно зростає попит на страви рибної кулінарії, а також рибні напівфабрикати, для приготування яких від господині не потрібні особливі навички і тимчасові витрати. До рибної кулінарії та напівфабрикатів відносяться різноманітні продукти рибного походження, основу яких становить риба різних видів, яку спеціально обробляють, а потім обробляють традиційними кулінарними шляхами (обсмажування, варіння, копчення, запікання і т.д.).

Читати докладніше

Ресторани

у яких подають страви Рибній кухні


Свіжі НовиниВсі
Читати всі новини

Залишіть свої дані для розсилки новин
Ім'я   заповніть поле

E-mail   
символи з картинки введено не правильно

Введіть послідовність символів
Підписатися